Stop met excuses, start met afvallen

‘Morgen ga ik beginnen’

‘Ik kan het niet volhouden’

‘Ik weet het allemaal wel, ik moet het gewoon doen’

‘Ik weet niet waar ik moet beginnen’

‘Het is te moeilijk’

‘Ik krijg de knop niet omgezet’

‘Ik heb alles al geprobeerd, niks helpt bij mij’

Stop met excuses, start met fit worden

Dit zijn de meeste meest voorkomende redenen waarom mensen niet afvallen of niet beginnen met afvallen. Dit terwijl ze dat vaak wel het liefst willen doen en zich door het overgewicht niet prettig voelen in hun eigen lichaam. Het is nu eenmaal makkelijker om bij te komen dan om af te vallen in deze maatschappij (lees ook: waarom is het zo moeilijk om af te vallen?). Als je kon afvallen zonder aanpassingen in je dagelijkse leven zou iedereen slank zijn. Wel alles eten, maar niet dik worden is nog altijd een soort magisch streven. Het punt is dat je prima alles kunt eten wat je wilt, alleen niet alles nú.

Zorg dat je de juiste keuzes maakt op de juiste momenten. Als je een wijntje aan het drinken bent, kies dan niet ook nog voor een borrelplankje ernaast. Heb je morgen een etentje, kook dan vanavond extra gezond. Als je wilt afvallen moet je leren keuzes maken. Niet meer en/en maar of/of. Je hoeft jezelf echt niet alles te ontzeggen. Als je nooit ongezonde lekkere dingen mag eten van jezelf ben je continue in gevecht met jezelf en leef je in angst. Dan geniet je niet van het eten maar voel je je slecht na afloop. Gun jezelf af en toe dat heerlijke toetje of die lekkere pizza bij de Italiaan op de hoek.

Wil je blijvend afvallen en je streefgewicht behouden? Dan horen daar ook smokkelmomenten bij. Stop met het dieet-denken waarbij je jezelf allemaal dingen ontneemt en je bijvoorbeeld geen koolhydraten meer mag eten. Koolhydraten heb je ook nodig en op die manier ben je je leefstijl niet aan het aanpassen maar tijdelijk jezelf op een spaarstand aan het zetten. Op de lange termijn gaat dit alleen maar tegen je werken. Veel mensen komen na het diëten trouwens weer net zoveel aan en vaak zelfs plus een paar extra kilo’tjes dan voordat ze begonnen.

Als je die ongezonde keuze maakt. Geniet er dan vooral van! Zorg dat je 80% van de tijd een gezonde bewuste keuze maakt en 20% van de tijd mag je een bewuste ongezonde keuze maken.

Back in Shape programma
normaal €99,-
NU 67,- p.m.

Deel DIT ARTIKEL

10% korting op personal & duo training
in juli en augustus