Waarom je beter een Full Body Workout kan doen

Iedereen weet dat voldoende beweging en training goed is voor een goede gezondheid. Dat is dan ook de reden van veel mensen om zich aan te melden bij een fitnesscentrum. Eenmaal daar aangemeld weet het gros niet wat je moet doen om je lichaam te trainen. Er zijn zoveel mogelijkheden; cardio, kracht, groepslessen of functional training. Wat is nu het beste? Waar moet je op letten en heb je wel de juiste techniek van alle oefeningen? Je kiest dus maar voor de veilige en simpele oplossing. Lekker 60 minuten op de loopband, fiets of crosstrainer.

Is dit wel de beste manier om je lichaam te trainen. Ik zeg, nee! Het is belangrijk om vooral de grote spieren in je lichaam te trainen; benen, borst, rug en schouders. En te spelen met je hartslag. De hoge hartslag zorgt voor een hogere verbranding en de krachttraining voor een hogere hormoonproductie. Bijvoorbeeld serotonine en dopamine die ervoor zorgen dat je je goed en prettig voelt na een training en het groeihormoon en testosteron die zorgen voor spieropbouw en indirect vetverbranding.

Full Body Workout

Wil jij een training volgen die zowel je hele lichaam traint en dat je hartslag versneld en verschillende keren piekt? Kijk dan deze filmpjes.

1. One arm shoulder press
– Pak 1 één kettle bell en plaats de voeten op schouderbreedte.
– Zorg dat je de rug van je duim tegen je borstbeen aandrukt waarbij de kettle bell op je onderarm rust.
– Zet spanning op je buikspieren en druk de kettle bell uit boven je hoofd en breng hem terug naar je borstbeen.
– Zorg voor een goede controle tijdens de beweging. Zowel het strekken als het buigen moet gecontroleerd uitgevoerd worden.

2. Lunge backwards met kettle bell
– Sta rechtop met één kettle bell in de hand en hou je arm gestrekt naast je. Zet spanning op je buikspieren.
– Verplaats één been naar achteren en buig beide knieën tot een hoek van 90* voor de lunge. Zorg dat je lichaamsgewicht voor 60% op je voorste been rust en 40% op je achterste been.
– Stap terug in de begin positie.

3. Combinatie van 1 en 2
– Sta rechtop en hou de beginpositie van de one arm shoulder press aan.
– Strek op hetzelfde moment je arm boven je hoofd en stap naar achter met één been voor de lunge. Je knieën zijn nu in een hoek van 90* en je arm is gestrekt.
– Kom terug in de begin positie.

1. Dumbbell push-up + dumbbell row
– Pak twee dumbbells kom in de voorligsteun waarbij je op voeten/knieën en armen steunt. Je handen plaats je op de dumbbells en je zorgt dat je lichaam een plank is. (vanaf de knieën is deze oefening iets makkelijker).
– Hou je heupen stabiel en buig je ellebogen voor een push-up.
– Duw jezelf weer terug omhoog in de voorligsteun.

2. Dumbbell row
– Pak twee dumbbells kom in de voorligsteun waarbij je armen steunen op de dumbbells en je lichaam een plank is.
– Trek één arm omhoog en hou je heupen zo recht en stabiel mogelijk.
– Breng je arm weer omlaag en kom terug in de voorligsteun.

Begin deze training met een warming-up van 5-10 minuten op een cardio apparaat naar keuze. Voer deze oefeningen 3-5 keer uit tijdens een training en doe elke oefening 10-15 herhalingen. Sluit weer af met een cooling down op een cardio apparaat naar keuze voor 10-15 minuten.

Succes!

Deel DIT ARTIKEL

10% korting op personal & duo training
in juli en augustus

NIEUW TRAININGS-PROGRAMMA

Krachttraining voor duursporters