Blijf positief en zorg voor houvast

Ik merk aan de mensen die bij mij trainen dat ze het soms moeilijk vinden om ritme te houden in leef-, beweeg- en eetpatroon in deze bizarre tijd. Door het Coronavirus zijn veel mensen thuis. Het hele leefpatroon ziet er nu anders uit en we weten niet goed hoe we daarmee om moeten gaan. Thuis is altijd eten aanwezig waardoor de verleiding groot is om meer te gaan eten dan je normaal gewend bent. Ook worden er vaker makkelijke keuzes gemaakt. Makkelijke keuzes zijn vaak ook ongezonde keuzes. Daarnaast veranderd ook het beweegpatroon voor veel mensen doordat ze thuis moeten blijven. 

corona positief allostas personal training en coaching

Belangrijk in deze tijd is om zoveel mogelijk eenzelfde ritme aan te houden. Dit is zeer belangrijk om je gezonde leefstijl vast te houden. Ga niet alleen netflixen of op de bank hangen. Zorg voor een nuttige dagindeling, en doe jezelf niet te kort in deze tijd. Als dit allemaal voorbij is moet je tegen jezelf kunnen zeggen dat je gegroeid bent als persoon! 

Sta op tijd op en ga op tijd naar bed. Neem in de ochtend een douche, verzorg jezelf en trek normale kleding aan. Maak een vast moment vrij om je ontbijt, lunch en avondeten te nuttigen. Sport op gezette tijden en zorg voor dagelijkse beweging. 

Je ontbijt, lunch en avondeten dienen een goed vullend eetmoment te zijn zodat je tussendoor geen trek krijgt. Deze trek zorgt er veelal voor dat je ongezonde keuzes maakt. Als je toch tussendoor iets wilt eten. Pak dan eerst een stuk fruit. Dit stilt de trek vaak al. Als dat niet zo is heb je tijdens het vorige eetmoment misschien wel te weinig gegeten. 

Analyseer je eetpatroon als je merkt dat dit niet meer is zoals het hoort te zijn en pas aan waar nodig. Blijf goed luisteren naar je lichaam en geef niet te snel toe aan ongezonde gedachten. Denk goed na en maak een weloverwogen keuze wat betreft voeding. Het kan helpen om voor de hele week een planning te maken. Schrijf per dag op wat je gaat eten tijdens je ontbijt, lunch en avondeten. Plan ook je beweeg- en sportmoment in. Zo creëer je voor jezelf een houvast en heb je meer rust in je hoofd.

Veel van ons hebben nu wat meer tijd over dan normaal. Maar ook als dat niet zo is, zorg dan dat je deze tijd nuttig besteedt en ga in jezelf investeren. Door je nuttig te voelen ben je vanzelf meer bezig met je eigen welzijn en gezondheid. Het maken van gezonde keuzes gaat dan makkelijker. 

  • Zoek gezonde recepten 
  • Steek meer tijd in het bereiden van je voeding 
  • Beweeg dagelijks door een rondje te wandelen, te fietsen, in de tuin te werken, enz. 
  • Blijf drie keer per week trainen 
  • Lees een boek
  • Doe een thuisstudie 
  • Leer (online) een instrument bespelen
  • Enz. 

Blijf bezig met positieve dingen waardoor je je beter gaat voelen. Wees proactief, schrijf elke dag één a twee doelen op waar je die dag aan gaat werken of die je die dag gaat uitvoeren. Analyseer je doelen aan het einde van de dag en kijk of je ze behaald hebt, om vervolgens nieuwe doelen te maken voor de dag erna. Hoe positiever je bent, hoe beter jij voor jezelf zorgt en hoe beter jij uit deze tijd gaat komen. 

Veel succes en stay healthy!

Nog vragen? Laat het me weten! 

Deel DIT ARTIKEL

10% korting op personal & duo training
in juli en augustus